Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Judith Beck - vína z typických odrůd našeho středoevropského regionu

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Judith Beck - vína z typických odrůd našeho středoevropského regionu
12. 2. 2024   

Vážení přátelé pěkných vín,

Pomalu začínáme doplňovat naše zásoby vín pro Vás. Zima je relativně mírná, tak jsme si troufli dovézt vína z Rakouska. Na dovoz vín z Itálie si zatím netroufáme, počasí je záludné a mohlo by nás při přejezdu Alp zaskočit a vína by mohla zmrznout. Tak raději ještě měsíc počkáme :-) Dnes jsme doplnili naše zásoby vín z rakouského bio vinařství Judith Beck :-) Doplnili jsme naši zásobu červených vín, převážně ‚základní řady‘:

Zweigeltrebe 2021. Zweigeltrebe je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', i když má potenciál pro několikaletou archivaci. Univerzální víno k většině pokrmů, ale zvláště vhodné je k pokrmům z červeného masa a tepelně upravené zelenině, ať už dušené nebo grilované. Ještě máme ve skladu menší množství vína ročníku 2019 – zajímavá možnost srovnání dvou ročníků.  

Blaufrankisch 2022. Frankovka dává vína s vyšší kyselinkou a znatelnými tříslovinami. Naše frankovka je čerstvé, příjemné víno pro konzumaci 'právě teď', i když má potenciál pro několikaletou archivaci. Univerzální víno vhodné k většině pokrmů, ale výborné je především k pokrmům z červeného i bílého masa, těstovinám a sýrům. Toto víno předchozího ročníku bylo již vyprodáno.

A vedle dvou odrůdových vín jsme přivezli i dvě kupáže:

Beck Ink 2021. Oblíbené víno, tradičně kupáž z typických středoevropských odrůd, tentokrár ze dvou odrůd – převaha Zweigeltrebe (80%) doplněného Svatovavřineckým, opět výrazně suché provedení s pouhým 1 g zbytkového cukru. I zde máme máme ve skladu ještě menší množství vína předchozího ročníku, zde 2020 – zajímavá možnost srovnání dvou ročníků. U tohoto vína není obvyklé mít paralelně dva či více ročníků.  

Heideboden 2016. V tomto ročníku můj oblíbený Zweigelt (50%) je doplněn Frankovkou (30%) a Svatovavřineckým (20%). Heideboden je univerzální víno k většině pokrmů, ale výborné je k pokrmům ze zvěřiny, výrazným úpravám červeného masa a zralým sýrům.

 

Pro výše uvedená vína nabízíme ‘množstevní’ slevu 10% při objednávce 6 nebo více láhví. Slevu 10% dostanete i v případě, že si objednáte 12 láhví v libovolné kombinaci výšeuvedených vín – v takovém pžépadě nebude sleva započítána systémem, ale napište do poznámky „Beck mix“ a sleva Vám bude odečtena na faktuře, platí do konce března (nebo do vyprodání zásob :-) ).  

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

Jan Šamla

Víno pro Vás

Nejlepší dovozce roku 2022

2. místo 2020 a 2021, 3. místo 2023

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne